Ik ben Marie-José


En geef klassiek en populair akoestische gitaarles aan kinderen en volwassenen.Ik heb klassiek gitaar gestudeerd aan het Conservatorium te Maastricht bij Hans L. Niessen. Na het behalen van het diploma heb ik de opleiding creatieve muziek therapie gevolgd aan Hogeschool van Alkmaar.


Momenteel ben ik actief als docerend musicus bij diverse muziekscholen. Ik heb me ontwikkeld tot een ervaren pedagoog en  doceer diverse stijlen en technieken.


Binnen zorginstellingen werk ik als muziektherapeut. Naast het plezier en veel vrolijkheid werk ik d.m.v. zingen en muziek aan taal/spraak ontwikkeling (o.a. afasie) van kinderen/mensen met een beperking.


Tijdens de muziekles deel ik mijn gitaar kennis en -vaardigheden met de leerling. Ik ga  uit van de smaak en mogelijkheden van de leerling en richt me daar zoveel mogelijk naar.


Een specialiteit is de begeleiding van  jonge gitaristjes (vanaf 7 jaar), om hen zo goed en snel mogelijk een klinkend resultaat te laten behalen! Ik ben van mening dat een goede basis essentieel is om een goede gitarist te worden.  Belangrijkste is  dat de lessen leuk  zijn.    Aan oefenen ontkomt echter niemand.

Gids voor Gitaristen


Boeken over de akoestische en elektrische gitaar

Een handig en helder geschreven gids voor gitaristen die willen beginnen, net begonnen zijn of al een paar jaar spelen.


Met koopadviezen, test- en onderhoudstips, en een compleet woordenboek. Met alle basisinformatie over (elektrische) gitaren bassen en, stemmen, snaren, nagels, snoeren, versterkers en effecten.


Zodat je weet wat je hebt, zodat je weet wat je koopt en zodat je alle vakbladen en folders voortaan moeiteloos begrijpt.


Schrijver: Hugo Pinksterboer.

Uitgever: The Tipbook Company / ISBN 90 76192 07 3